Prăjitură cu cireşe

prajitura cu cirese jpeg

Ştiai că cireşele se numără printre fructele cu cele mai puţine calorii? De aceea, sunt o alegere inspirată în curele de slăbire. Pe lângă asta, ele conţin melatonină, un antioxidant util persoanelor care se confruntă cu insomnii, migrene şi anxietate. Încearcă şi tu această prăjitură simplă cu cireşe şi bucură-te de savoarea fructelor de sezon!

Ingrediente

250 g cireşe 100 g unt 3 ouă 100 g zahăr 200 g făină 1 linguriţă praf de copt

Mod de preparare

Speli cireşele şi le cureţi de sâmburi. Untul moale îl mixezi cu zahărul. Adaugi ouăle, unul câte unul. Amesteci făina cernută cu praful de copt şi le pui în amestecul de unt. Din aluatul obţinut dai deoparte 2 linguri.

Tapetezi o tavă în care torni aluatul. Deasupra aşezi cireşele şi restul de aluat. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 ºC, 35-40 de minute.

Foto: Profimedia