Prăjitură cu mere şi nucă de cocos FOTO

Cred că nu te-ai gândit până acum cât de delicioasă este combinaţia de blat pufos, mere zemoase şi nucă de cocos aromată! Nici nu-ţi vei da seama cât de repede va dispărea din tavă această prăjitură cu mere şi nucă de cocos!
Prăjitura o poţi face şi cu alte fructe, nu numai cu mere. Ţine ingredientele la temperatura camerei, dacă vrei un blat pufos. În loc de colorant alimentar, poţi pune în fulgii de cocos câteva picături de suc de sfeclă roşie.
Prăjitură cu mere şi nucă de cocos - Ingrediente
Pentru blat 2 ouă 250 g făină 120 ml ulei 180 ml lapte 1 praf de sare 3-4 linguri zahăr pudră
Pentru umplutură
3 mere
150 g nucă de cocos
colorant alimentar roşu
100 g unt
1 gălbenuş
zahăr după gust
Prăjitură cu mere şi nucă de cocos - Mod de preparare
Albuşurile le baţi cu un praf de sare şi zahăr până se întăresc. Adaugi gălbenuşurile unul câte unul, uleiul în fir subţire, laptele şi făina în ploaie. Amesteci uşor pentru a nu se lăsa compoziţia.

Descojeşti merele, le îndepărtezi cotorul şi cutia cu seminţe şi le tai felii. Torni compoziţia într-o formă rotundă şi aşezi feliile de mere. Dai la cuptor până se rumeneşte uşor.
[caption id="attachment_68701" align="aligncenter" width="570"] Displaying the apples in the mould[/caption]

Topeşti untul. Amesteci nuca de cocos cu zahărul, gălbenuşul şi puţin colorant alimentar cât să capete o nuanţă de roz-deschis. Torni untul topit, având grijă să nu pui şi spuma de deasupra, în caz contrar prăjitura nu va mai fi la fel de pufoasă, apoi omogenizezi.

Pui nuca de cocos peste prăjitură şi mai bagi la cuptor până se rumeneşte uşor pe deasupra. Decorezi cu nucă de cocos simplă.

Prăjitură cu prune şi scorţişoară
Prăjitură cu prune şi scorţişoară
Cea mai simplă prăjitură cu piersici