Prăjitură pufoasă cu piersici

Ai poftă de un desert delicios cu fructe? Încearcă reţeta prajiturii cu piersici.
Ingrediente
150 g făină, trecută prin sită
1 linguriţă praf de copt
½ linguriţă bicarbonat de sodiu
¼ linguriţă sare
½ linguriţă esenţă de vanilie
80 g unt, la temperatura camerei
130 g zahăr
2 ouă
150 g iaurt grecesc
2 piersici, feliate
Pentru crusta de deasupra
100 g zahăr
80 g făină
100 g unt
îngheţată, opţional
Mod de preparare – Prăjitură pufoasă cu piersici
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Tapetezi o tavă circulară cu hârtie de copt. Pentru crustă, amesteci zahărul, făina şi untul sau le dai la blender. Dai la frigider.
Într-un bol, combini făina cu praful de copt, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Separat, baţi untul, zahărul şi ouăle. Adaugi vanilia, iaurtul şi mai amesteci 1 minut. Mixezi făina în compoziţia cu ou. Torni aluatul în tavă. Aranjezi deasupra feliile de piersică. Presari crusta.
Dai la cuptor 50-60 de minute. Serveşti cu îngheţată.