Prăjitura Snickers. Deliciul suprem

Prăjitura Snickers este chiar mai bună decât batonul de ciocolată. Are un blat de nucă delicios, apoi glazură de ciocolată, cremă de caramel şi încă o glazură. Desertul ideal cu care să te lauzi în faţa musafirilor.
Iată ce ingrediente îţi trebuie:
Blat: 8 albuşuri 8 linguri de zahăr 250 g nucă măcinată 4 linguri făină 1 linguriţă praf de copt
250 g ciocolată albă
2 linguri de ulei/ ulei de cocos
Cremă:
12 linguri zahăr
250 g zahăr
8 albuşuri
250 g alune nesărate
250 g ciocolată amăruie
2 linguri de ulei
Se mixează albuşurile spumă într-un castron, după care se adaugă zahărul, continuând cu mixerul până ce zahărul este topit.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi nucile zdrobite şi se amestecă cu o lingură.
Compoziţia se aşează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce la cuptor.
Într-o cratiţă se pune ciocolata albă şi uleiul şi se amestecă până se topeşte, apoi se aşează peste blat.
Prăjitura se dă la rece până ciocolata albă este întărită.
Pentru cremă, se topeşte zahărul apoi se adaugă untul. Se lasă pe foc până îşi schimbă culoarea şi se obţine caramelul.
Peste caramel se toarnă puţin câte puţin gălbenuşurile mixate spumă cu zahărul. Se lasă pe foc 5 minute, amestecând mereu, apoi se adaugă nucile prăjite şi mărunţite.
Caramelul cu nucile se lasă la răcit, amestecând constant, apoi se întinde peste ciocolata albă rece şi prăjitura se lasă din nou la frigider.
Pentru glazura de ciocolată neagră, se topesc ingredientele pe foc mic, apoi se lasă puţin la răcit, după care se toarnă peste prăjitură.
Se dă la rece până glazura este întărită, se taie în pătrăţele şi se serveşte.