Prăjituri cu frişcă şi căpşuni

Almond cakes with strawberries jpeg

Când vrei să prepari un desert inedit, încearcă reţeta prăjiturilor cu frişcă şi căpşuni.

Ingrediente pentru prăjituri cu frişcă şi căpşuni Pentru blat: ● 6 ouă reci ● 130 g făină ● 210 g zahăr ● 4 linguri cacao ● 1 lingură alune mărunţite Pentru cremă: ● 300 ml smântână pentru frişcă ● 150 g zahăr pudră ● 300 g căpşuni ● zahăr pudră, pentru decor

Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până obţii o compoziţie cremoasă şi deschisă la culoare. Separat, mixezi albuşurile spumă cu restul de zahăr. Torni 1/3 din compoziţia de albuşuri în cea de gălbenuşuri. Amesteci uşor cu o spatulă. Cerni făina cu pudra de cacao de 2 ori, apoi le adaugi în compoziţia de gălbenuşuri.

Amesteci uşor şi încorporezi restul de spumă de albuşuri. La final, omogenizezi alunele mărunţite. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci 40 de minute, la 180 °C. Când blatul s-a răcit, îl tai în două, apoi decupezi cercuri cu ajutorul unul pahar, astfel încât să obţii 8 bucăţi de blat în formă de cerc.

Pentru cremă, baţi smântâna cu zahărul până se întăreşte. Speli căpşunile şi le feliezi. Umpli cerculeţele de blat, două câte două, cu cremă şi cu felii de căpşuni. Le decorezi cu zahăr pudră, cu ce cremă îţi rămâne şi cu felii de căpşuni şi le dai la frigider 2 ore.