Pui cu legume la tigaie
O reţetă săţioasă şi sănătoasă, puiul cu legume la tigaie este ideal pentru prânz sau cină.
Ingrediente
2 bucăţi piept de pui 3 linguri unt 1 lingură ulei 2 căţei de usturoi pisaţi 1 lingură parmezan ras ½ ceapă tocată 2 dovlecei, feliaţi 1 mână bucheţele de conopidă 3 morcovi, feliaţi 2 linguri coriandru tocat 1 linguriţă boia zeama de la ½ lămâie 100 ml apă sare piper
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 200 °C. Într-o tigaie, căleşti în puţin ulei ceapa, până se înmoaie. Adaugi puiul şi îl rumeneşti în jur de 2 minute, pe fiecare parte. Condimentezi cu boia, coriandru, sare şi piper, după gust. Amesteci cu restul legumelor, până se rumenesc uşor. Topeşti untul şi îl combini cu piper, sare, zeama de lămâie, parmezanul, usturoiul şi apa. Torni peste pui şi legume.
Dai tigaia la cuptor 40 de minute. Stropeşti cu puţin ulei înainte de servire.
Sursa https://coachsofiafitness.com