Pui în sos cremos de brânză şi usturoi

pui jpeg

Puiul în combinaţie cu un sos cremos de brânză şi usturoi este foarte bun şi îţi va lăsa gura apă.

Ingrediente pentru pui în sos cremos de brânză şi usturoi

4 bucăţi piept de pui

1-2 linguri ulei

1 lingură unt

3 căţei de usturoi, pisaţi

2 linguriţe făină

250 ml lapte

100 g cremă de brânză

1 linguriţă cimbru

1 linguriţă rozmarin

1 lingură pătrunjel, tocat

sare

piper

Mod de preparare – Pui în sos cremos de brânză şi usturoi

Condimentezi puiul cu sare şi piper, după gust. Îl rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, 6-7 minute pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie.

Căleşti usturoiul în untul topit 20 de secunde. Adaug făina şi amesteci constant încă 20-30 de secunde. Torni laptele, apoi adaugi crema de brânză şi restul mirodeniilor. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Laşi să dea uşor în clocot până când sosul începe să se îngroaşe. Îmtorci puiul în tigaie şi îl stropeşti cu sos. Serveşti imediat.

Sursa https://www.cookingclassy.com

https://www.cookingclassy.com