Pulpă de miel pe pat de cartofi

Pulpa de miel jpeg

Pentru ca masa de Paşte să fie cât mai bogată şi preparatele să fie diverse, trebuie să vă pregătiţi din timp. Vă recomandăm o reţetă cu pulpă de miel pe pat de cartofi care nu trebuie să lipsească din meniul vostru.

Ingrediente:

1 pulpă de miel 6-7 căţei mari usturoi 1-2 pahare vin alb 1 cană apă 50 ml ulei 2-3 crenguţe rozmarin 2-3 crenguţe măghiran sare piper

Mod de preparare:

Speli pulpa de miel bine şi o ştergi cu un şervet. Cureţi usturoiul şi-l tai mărunt. Cu ajutorul unui cuţit crestezi, din loc în loc, pulpa şi o împănezi cu bucăţelele de usturoi. Ungi carnea de miel cu ulei, o dai cu sare şi piper (din belşug) şi o aşezi într-o tavă unsă cu câteva linguri de ulei.

Torni în tavă vinul şi apa, şi presari rozmarinul proaspăt şi frunzele de maghiran.

Acoperi pulpă de miel pe pat de cartofi cu folie de aluminiu şi o bagi la cuptor, la foc mediu, 30 minute, apoi scoţi folia.

pulpă de miel

Din când în când, scoţi tava şi întorci pulpa de miel. Ai grijă ca sosul din tavă să nu scadă prea mult. Dacă este nevoie, mai adaugi un pic de apă călduţă, amestecată cu vin. La fiecare 20 de minute, ungi carnea cu sosul format, pentru a se rumeni uniform.

Această pulpă de miel pe pat de cartofi o poţi servi cu cartofi la cuptor, pe care-i pui în tavă (lângă pulpă), în ultimele 45 de minute de coacere.

pulpă de miel

Drob de miel

Drob de miel

Stufat de miel

Stufat de miel

Carne de miel cu legume

Carne de miel cu legume