Pulpe cu piure de mazăre

2 pulpe cu piure de mazare 1 jpg jpeg

Nişte pulpe de pui la cuptor cu garnitură piure de mazăre poate fi o cină suficient de consistentă şi nu prea grea!

De ce ai nevoie ca să faci pulpe de pui la cuptor cu piure de mazăre:

2 pulpe de pui 1 lingură cimbru uscat 4-5 căţei de usturoi unt, după gust 500 g mazăre 400 ml lapte 400 ml apă 1 lingură unt, pentru piure

Sărezi pulpele după gust, presari cimbru, le ungi cu unt, iar restul îl pui în tavă împreună cu căţeii de usturoi. Ţii pulpele la cuptor până când furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Fierbi mazărea, cam 8-10 minute, în lapte amestecat cu apă, apoio scurgi, păstrezi puţină zeamă, o pasezi, turnând din ea doar atât cât o vrei de groasă.

La final, adaugi untul, sare, după gust şi amesteci. Serveşti pulpele cu piureul de mazăre.