Pulpe înăbuşite cu cartofi şi măsline, reţeta lui Jamie Oliver
Iată cum ne sfătuieşte Jamie Oliver să preparăm pulpele de pui de ţară, pentru o masă desăvârşită.
De ce ai nevoie ca să prepari pulpe înăbuşite cu cartofi şi măsline:
500 g roşii
2 căţei de usturoi
1 ceapă
200 g măsline
½ legătură de pătrunjel
1 x 400 g conservă de năut
4 pulpe de pui de ţară
ulei
1,5 litri supă de pui
1 foaie de dafin
200 g cartofi noi
Cum prepari pulpe înăbuşite cu cartofi şi măsline:
Dacă roşiile sunt mari, le tai pe jumătate. Cureţi şi tai mărunt usturoiul, ceapa, scoţi sâmburii măslinelor şi tai mare pătrunjelul. Scurgi năutul.
Într-o oală, rumeneşti pulpele în puţin ulei. Adaugi roşiile, supa şi usturoiul. Fierbi la foc mic 45 minute, apoi adaugi toate celelalte ingrediente. Mai ţii la foc mic încă 30 minute, apoi arunci foaia de dafin. Înainte de a servi, scoţi pielea şi oasele, iar carnea o tai fâşii şi o dai înapoi în oală, asezonezi după gust. Poţi s-o serveşti cu cremă de usturoi, dacă doreşti.