Reţetă delicioasă de cheesecake cu căpşuni

cheesecake cu capsuni jpeg

Acest desert delicios, sănătos şi răcoritor, cheesecake-ul cu căpşuni te îmbie să-l încerci.

Ingrediente pentru reţeta delicioasă de cheesecake cu căpşuni

225 unt topit 240 g zahăr 2 ouă+ 1 gălbenuş 1 linguriţă esenţă de vanilie 280 g făină 2 linguriţe de amidon de porumb 1 linguriţă de praf copt 1/2 linguriţă de sare Pentru crema de brânză 350 g cremă de brânză, la temperatura camerei zeama de la o lămâie 70 g zahăr 1 ou 160 ml smântână pentru frişcă Pentru decor 450 g căpşuni, tăiate felii 3 linguriţe de zahăr 2 linguriţe zeamă de lămâie

Mod de preparare reţetă delicioasă de cheesecake cu căpşuni

Într-un bol, combini untul topit cu zahărul. Adaugi ouăle, gălbenuşul, esenţa de vanilie şi amesteci bine. Separat, amesteci făina, amidonul de porumb, praful de copt şi sarea. Combini ingredientele uscate cu cele lochide, pâna se omogenizează. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie şi o introduci în cuptorul încins, 15-20 de minute.

Între timp, mixezi crema de brânză cu oul, zeama de lămâie, zahărul şi cu smântâna pentru frişcă. Scoţi tava de la cuptor, o ungi cu cremă şi o mai ţii 15 minute. Când prăjitura e gata, o scoţi şi o laşi să se răcească.

Într-un vas, amesteci căpşunile tăiate felii cu zeama de lămâie şi cu zahărul şi le dai la frigider 2 ore. Le foloseşti pentru a decora prăjitura, cu 10 minute înainte de servire.

sursă: http://www.stumbleupon.com