Salată cu cremă de brânză
O salată cu cremă de brânză este bună nu doar când ţii regim, ci şi când vrei ceva gustos şi uşor.
Ingrediente pentru salată cu cremă de brânză:
● 500 g telemea proaspătă de oaie ● ½ legătură de mărar ● 5-6 frunze de ceapă verde ● 2-3 roşii tăiate rondele ● 1 căţel de usturoi zdrobit ● 150 g smântână ● sare
● piper alb măcinat
● ulei de măsline
● oţet balsamic
● coajă rasă de lămâie, opţional
● frunzuliţe de busuioc
Cum prepari salată cu cremă de brânză:
Brânza o ţii peste noapte la scurs. O aşezi într-un vas şi o acoperi cu ceva greu ca să iasă tot zerul din ea.
Speli şi cureţi frunzele de ceapă, apoi le usuci bine cu şerveţele absorbante, la fel procedezi şi cu mărarul.
Dai brânza prin răzătoarea mică şi o pui într-un castron, apoi bagi blenderul şi când obţii o cremă fină îl opreşti. Încorporezi, cu o lingură de lemn, mărarul şi frunzele de ceapă tăiate mărunt. Amesteci bine şi adaugi usturoiul, apoi, în fir subţire, smântâna.
Omogenizezi, presari piper alb şi sare, după gust şi dai crema de brânză la frigider. Aşezi rondelele de roşii pe un platou, le stropeşti cu oţet balsamaic şi cu ulei, după gust şi pui peste ele câte o lingură de cremă de brânză. Presari frunzuliţe de busuioc şi, dacă vrei, coajă rasă de lămâie, apoi serveşti.