Salată cu creveţi

salata cu creveti jpeg

În timpul verii, când parcă nu mai poţi consuma alimente grele, pe lângă recomandatele verdeţuri, mergi pe fructe de mare, hrănitoare şi gustoase.

De ce ai nevoie ca să faci salată cu creveţi:

pudră de chili

500 g c

sare

Încălzeşti cuptorul la 200°C. Tai rondele sau julien cepele. Scoţi seminţele din ardei, apoi îi tai felioare sau fâşii.

Într-o tavă amesteci ceapa cu ardeii şi 1 lingură ulei şi 2 linguriţe pudră de chili. Dai la cuptor 20 de minute.

Tai felii ridichile şi avocadoul. Dai deoparte. Storci 3 linguri de zeamă din lămâie.

După ce ai scos ardeii din cuptor, aşezi în tavă creveţii curăţaţi  şi mai ţii la cuptor 5 minute. |Apoi laşi să se răcească puţin.

La servire, combini creveţii cu ridichile feliate, zeama de lămâie, sare, după gust şi amestecul de verdeţuri. Deasupra aşezi feliile de avocado.

Sursa: https://www.goodhousekeeping.com/food-recipes

https://www.goodhousekeeping.com/food-recipes