Salată supremă Caesar
O salată bogată, cu dressing de anşoa şi crutoane făcute din pâine italienească. O masă perfectă pentru un brunch duminica, alături de un cocktail elegant. Răsfaţă-te cu o salată delicioasă!
- Porții: 2
- Timp total: 30 min
Ingrediente
6 căţei de usturoi 100 g maioneză 5 fileuri de anşoa 5 linguri de parmezan 1 linguriţă de sos Worcestershire 1 linguriţă muştar Dikon 1 lingură zeamă de lămâie sare piper 50 ulei de măsline 1 pâine ciabatta 1 salată romană/iceberg
Mod de preparare
Toacă trei căţei de usturoi şi combină-i cu maioneza, anşoa, 2 linguri de parmezan, sosul Worcestershire, muştarul, zeama de lămâie, sare şi piper după gust şi pune totul în frigider.
Pune ulei la încins într-o tigaie, taie ceilalţi trei căţei de usturoi în sferturi şi pune-i la gătit. Lasă-i în tigaie până devin aurii şi apoi scoate-i.
Adaugă pâinea tăiată în cuburi şi las-o până ce devină rumenă, apoi scoate crutoanele şi asezonează-le cu sare şi piper.
Pune salata spălată într-un bol, adaugă parmezanul, crutoanele şi sosul şi amestecă totul. Serveşte ca fel principal sau ca garnitură alături de o friptură de pui, o bucată de somon la grătar sau chiar un burger.
Sursa: allrecipes