Scovergi după reţeta bunicii

scovergi jpeg

Vă mai amintiţi de gustul aromat al scovergilor făcute de bunica în copilărie? În caz că ai uitat, vrem să-ţi reamintim odată cu această reţetă.

Ingrediente (10 bucăţi)

Pentru aluat 500 g făină 1 plic drojdie uscată 1 ou 1 praf de sare 200 ml apă caldă 4 linguri zahăr 2 linguri ulei ulei, pentru prăjit

50 ml miere

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în câteva linguri de apă caldă, iar în apa rămasă pui zahărul şi încorporezi până se topeşte. Amesteci toate ingredientele şi frămânţi până obţii un aluat omogen, care nu se ţine de degete. Îl laşi 30 de minute să crească.

Separi aluatul în biluţe de mărimi egale, pe care le rulezi până obţii fâşii, le îndoi şi le împleteşti. Prăjeşti scovergile în uleiul încins, după care le scoţi pe un şervet absorbant. După ce s-au răcorit, le ungi cu miere.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg