Sendvişuri cu îngheţată de piersici

image jpeg

Ştiai că piersicile sunt fructele pe care trebuie să mizezi dacă vrei să slăbeşti sănătos? Deoarece gustul lor diminuează pofta de dulce, au un conţinut caloric redus, iar cantitatea mare de fibre menţine senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. Specialiştii în nutriţie spun că includerea lor în dietă ţine la distanţă probleme oculare, aduce beneficii sistemului nervos, îmbunătăţeşte digestia şi sunt un bun tratament în caz de anemie.

Ai nevoie de:

Pentru blat

350 g făină

30 g cacao

285 g unt

200 g zahăr

1 praf de sare

2 gălbenuşuri

Pentru îngheţată

450 g cremă de brânză

300 g iaurt grecesc

3 banane

3 piersici

4 linguri miere

Pentru îngheţată, dai prin blender iaurtul cu brânza. Adaugi bananale şi mierea. Trebuie să obţii o compoziţie cremoasă. Pui piersicile tăiate cubuleţe şi torni îngheţata într-o caserolă pe care o dai la congelator o oră.

Pentru blatul de biscuiţi, amesteci făina cu pudra de cacao. Separat, baţi untul cu zahărul. Adaugi amestecul de făină şi sarea. Pui gălbenuşurile şi continui să mixezi. Împarţi aluatul în două. Înveleşti fiecare bucată de aluat în folie alimentară şi le dai la frigider 30 de minute. Ulterior, le întinzi pe masa de lucru presărată cu făină şi decupezi din fiecare bucată câte 12 biscuiţi.

Coci biscuiţii într-o tavă tapetată, 16-18 minute, la 175 °C. După ce s-au răcit, în mijlocul a doi biscuiţi pui îngheţată. Înveleşti fiecare sendviş în folie

alimentară şi le dai la congelator 6-8 ore.