Şniţel de curcan în aluat de cartofi

Un şniţel de curcan in aluat de cartofi, căruia nu ai cum să-i rezişti!
Ingrediente
800 g piept de curcan 800 g cartofi 2 ouă 2 linguri făină 1 ceapă potrivită 50 g brânză tare 2 linguri pătrunjel verde tocat 3 linguri unt ulei pentru prăjit sare piper
Mod de preparare
Se spală cartofii, se fierb în apă cu un praf de sare, se lasă să se răcească, după care se curăţă de coajă. Se dau pe răzătoare împreună cu ceapa curăţată, brânza şi se pun toate într-un castron. Se adaugă ouăle, făina şi pătrunjelul verde tocat. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Pieptul de curcan se taie felii, se bat cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare şi piper, după gust. Şniţele de curcan se prăjesc în unt topit pe ambele părţi, se lasă să se răcească puţin, după care se acoperă cu aluat de cartofi.
Se prăjesc şniţelele cu aluat în puţin ulei încins pe ambele părţi până se rumenesc. Şniţelul de curcan în aluat de cartofi se serveşte cald, alături de o salată de legume.
sursa foto: Profimedia
Citiţi şi: