Somon în crustă de parmezan cu brocoli

somon png

Un prânz delicios şi sănătos pe care trebuie să îl încerci măcar o dată. Somonul este un peşte bogat în omega 3 şi conţine o mulţime de nutrienţi. În plus, parmezanul îi dă o savoare deosebită. Serveşte-l alături de o porţie de brocoli gătit la aburi şi sigur vei primi numai laude.

Iată de ce ai nevoie pentru 2 porţii:

2 fileuri de somon 3 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 buchet de brocoli o cană de parmezan ulei de măsline

Mod de prepare:

Pentru început, trebuie să preîncălzit cuptorul la temperatură mare. Într-o tavă pe care ai aşezat hârtie de copt, se pun bucăţile de somon, cu pielea în jos, în cazul în care au, apoi toci usturoiul şi pătrunjelul, razi parmezanul şi le amesteci pe toate 3.

Pe bucăţile de somon presari puţin ulei de măsline, un praf de sare şi piper, apoi treci bucăţile de peşte prin amestecul de parmezan, usturoi şi pătrunjel.

Îl dai la cuptor, iar între timp prepari brocoliul la aburi. Îl condimentezi cu sare şi piper şi când peştele este gata, îl serveşti alături, ca garnitură.

Somonul trebuie să fie rozaliu la interior şi, de obicei, durează între 10 şi 15 minute să fie gata, dacă a fost preîncălzit cuptorul la temperatură mare.

Poftă bună!