Ştrudele cu mere şi mac

Danish Pastry with Poppy and Nuts jpeg

Ştrudelele se numără printre deserturile preferate ale multora dintre noi, mai ales când vine vorba de unul cu mac şi mere.

Ingrediente ● 800 g aluat foitaj Pentru umplutura de mere: ● 2 mere ● 100 g nuci măcinate ● 4 linguri zahăr ● 1 linguriţă scorţişoară Pentru umplutura de mac şi nuci: ● 300 g mac ● 200 g nuci mărunţite ● 100 ml lapte ● 25 g zahăr Pentru uns: ● 1 ou ● nuci zdrobite ● zahăr pudră,pentru decor

Cum se prepară ştrudelul cu mac şi mere

Speli merele, le cureţi de cotor, le tai cubuleţe, le amesteci cu 2 linguri de zahăr şi le pui de­oparte până lasă zeamă. Ulterior, le căleşti până se evaporă sucul, apoi le laşi la răcorit.

Împarţi aluatul în două. Prima bucată o întinzi pe masa de lucru, o presari cu 2 linguri de zahăr, cu scorţişoara, cu nucile măcinate şi cu merele călite. Rulezi bucata de aluat, apoi o porţionezi. Pui bucăţile de ştru­del într-o tavă tapetată.

Pentru umplutura de mac, fierbi macul în lapte până când acesta absoar­be toată cantitatea de lichid. Laşi com­poziţia să se răcească, apoi o amesteci cu zahărul şi cu nucile măcinate. Întinzi cea de-a doua bucată de aluat, o umpli cu compoziţia de mac şi o rulezi. Porţio­nezi şi aşezi ştrudelele în tava tapetată.

Baţi oul şi ungi ştrudelele, apoi le pre­sari cu nuci zdrobite, după gust. Le coci 25-30 de minute, la 190 °C. Le serveşti decorate cu zahăr pudră.