Ştrudele cu mere şi mac
Ştrudelele se numără printre deserturile preferate ale multora dintre noi, mai ales când vine vorba de unul cu mac şi mere.
Ingrediente ● 800 g aluat foitaj Pentru umplutura de mere: ● 2 mere ● 100 g nuci măcinate ● 4 linguri zahăr ● 1 linguriţă scorţişoară Pentru umplutura de mac şi nuci: ● 300 g mac ● 200 g nuci mărunţite ● 100 ml lapte ● 25 g zahăr Pentru uns: ● 1 ou ● nuci zdrobite ● zahăr pudră,pentru decor
Cum se prepară ştrudelul cu mac şi mere
Speli merele, le cureţi de cotor, le tai cubuleţe, le amesteci cu 2 linguri de zahăr şi le pui deoparte până lasă zeamă. Ulterior, le căleşti până se evaporă sucul, apoi le laşi la răcorit.
Împarţi aluatul în două. Prima bucată o întinzi pe masa de lucru, o presari cu 2 linguri de zahăr, cu scorţişoara, cu nucile măcinate şi cu merele călite. Rulezi bucata de aluat, apoi o porţionezi. Pui bucăţile de ştrudel într-o tavă tapetată.
Pentru umplutura de mac, fierbi macul în lapte până când acesta absoarbe toată cantitatea de lichid. Laşi compoziţia să se răcească, apoi o amesteci cu zahărul şi cu nucile măcinate. Întinzi cea de-a doua bucată de aluat, o umpli cu compoziţia de mac şi o rulezi. Porţionezi şi aşezi ştrudelele în tava tapetată.
Baţi oul şi ungi ştrudelele, apoi le presari cu nuci zdrobite, după gust. Le coci 25-30 de minute, la 190 °C. Le serveşti decorate cu zahăr pudră.