Supă-cremă de gulii

supa crema de gulii jpeg

În zilele de post şi nu numai, cât şi atunci când vrei să mănânci un preparat mai uşor, fără carne, îţi recomandăm această supă-cremă de gulii, foarte simplu de făcut.

Ingrediente

6 gulii 2 fire praz 3 cartofi 1 morcov 1 l apă fiartă sare piper 2 linguri ulei

Mod de preparare

Cureţi primele două frunze de la praz şi îl tai rondele. Cureţi de coajă guliile şi le tai cubuleţe, la fel procedezi şi cu cartofii şi morcovul. Încingi uleiul şi căleşti uşor prazul, apoi adaugi guliile şi cartofii, amesteci câteva minute şi torni apa fierbinte. Laşi să fiarbă până când se înmoaie guliile. Dai deoparte vasul şi mixezi legumele, apoi le treci prin sită, pentru a scăpa de eventualele părţi lemnoase ale guliilor. Aşezi din nou vasul pe foc, potriveşti gustul de sare, piper şi opreşti focul.