Tartă cu brânză, mărar şi mentă

tarta branza marar menta jpeg

Te invităm la o felie de tartă cu brânză,mărar şi mentă. dacă vrei poţi înlocui mărarul sau poţi adăuga frunze de spanac proaspăt pentru un plus de savoare în această tartă delicioasă pe care o poţi servi la aperitiv sau ca fel principal.

Tartă cu brânză, mărar şi mentă - Ingrediente

Pentru aluat 450 g făină 30 g drojdie 150 ml apă călduţă 3 linguri ulei 1 ou 1 linguriţă rasă de sare

500 g brânză proaspătă de vaci grasă (bine scursă)

200 g telemea de oi rasă

150 g caşcaval ras

50 g unt

150 ml smântână groasă

4 ouă

1/2 legătură mărar

1/2 pătrunjel verde

5-6 frunze de mentă proaspătă

sare

piper

salvie pentru decor

Tartă cu brânză, mărar şi mentă - Mod de preparare

Din ingredientele menţionate, se frământă un aluat omogen, elastic, care se lasă apoi la dospit circa 20 de minute. Separat, se mixează ­cele trei feluri de brânză cu untul, smântâna şi ouăle. Apoi se amestecă cu mărarul, pătrunjelul şi menta tocate fin şi se condimentează cu sare şi piper, ­după gust. Se frământă din nou aluatul, se întinde în foaie, cu care se capitonează o formă de tartă. Se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa, apoi se umple cu compoziţia de brânză. Se introduce tarta în cuptorul bine încins şi se coace circa 45-50 de minute, la temperatură potrivită. Tarta cu brânză, mărar şi mentă se serveşte caldă sau rece, garnisită cu frunze de salvie verde.