Tartă cu brânză, mărar şi mentă

Te invităm la o felie de tartă cu brânză,mărar şi mentă. dacă vrei poţi înlocui mărarul sau poţi adăuga frunze de spanac proaspăt pentru un plus de savoare în această tartă delicioasă pe care o poţi servi la aperitiv sau ca fel principal.
Tartă cu brânză, mărar şi mentă - Ingrediente
Pentru aluat 450 g făină 30 g drojdie 150 ml apă călduţă 3 linguri ulei 1 ou 1 linguriţă rasă de sare
500 g brânză proaspătă de vaci grasă (bine scursă)
200 g telemea de oi rasă
150 g caşcaval ras
50 g unt
150 ml smântână groasă
4 ouă
1/2 legătură mărar
1/2 pătrunjel verde
5-6 frunze de mentă proaspătă
sare
piper
salvie pentru decor
Tartă cu brânză, mărar şi mentă - Mod de preparare
Din ingredientele menţionate, se frământă un aluat omogen, elastic, care se lasă apoi la dospit circa 20 de minute. Separat, se mixează cele trei feluri de brânză cu untul, smântâna şi ouăle. Apoi se amestecă cu mărarul, pătrunjelul şi menta tocate fin şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se frământă din nou aluatul, se întinde în foaie, cu care se capitonează o formă de tartă. Se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa, apoi se umple cu compoziţia de brânză. Se introduce tarta în cuptorul bine încins şi se coace circa 45-50 de minute, la temperatură potrivită. Tarta cu brânză, mărar şi mentă se serveşte caldă sau rece, garnisită cu frunze de salvie verde.