Tartă cu brânză şi praz
O tartă care are la bază brânza, prazul şi ouăle. Aceaste ingrediente aduc savoare unui prânz delicios. Tartă poate fi servită în orice circumstanţă, mai ales dacă vreţi să-i răsfăţaţi pe cei dragi.
Ingrediente:
Pentru aluat: 300 g făină ½ cub de drojdie 100 g unt 1 praf sare ulei 1 linguriţă zahăr 200 ml lapte
300 g telemea sărată
100 g brânză de vaci
2 fire praz
5 ouă
Mod de preparare:
Pui într-un bol faina cernută în prealabil, untul şi sarea. Torni laptele cald într-o cană, pui drojdia şi o linguriţă de zahăr. Amesteci şi, după ce s-a topit zahărul, adaugi peste făină şi frămânţi. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi îl laşi la frigider pentru jumătate de oră.
Într-un alt bol razi telemeua, adaugi brânza de vaci scursă, trei ouă bătute, prazul tăiat rondele şi amesteci bine. Încingi cuptorul.
Tapetezi o tavă rotundă. Pui aluatul pe care l-ai întins cu sucitorul astfel încât să mai rămână puţin peste bordura tăvii. Torni umplutura de brânză, tai marginile rămase şi ungi pe deasupra înainte de a da în cuptor cu cele două ouă care ţi-au rămas.
Laşi la cuptor pentru 30-40 de minute, până se rumeneşte uşor pe deasupra.
FOTO: Shutterstock