Tartă cu cireşe

Cherry cake with vanilla cream jpeg

Pregăteşte o tartă delicioasă cu cireşe, numai bună pentru o zi de vară.

Ingrediente pentru tartă cu cireşe Pentru blat: ● 250 g făină ● 125 g unt ● 1 praf de sare ● 1 ou ● 50 g zahăr ● 3 linguri apă rece ● extract de vanilie, după gust Pentru umplutură: ● 300 g brânză cremoasă ● 2 ouă ● 150 g zahăr ● 2 linguriţe zahăr vanilat ● 200 g cireşe fără sâmburi ● 50 g făină ● 150 ml smântână pentru frişcă Pentru decor: ● zahăr pudră

Pentru aluatul de tartă, amesteci făina, zahărul şi sarea cu untul rece tăiat cubuleţe până obţii o compoziţie nisipoasă. Adaugi oul, apa rece, extractul de vanilie şi frămânţi. Aduni aluatul într-o bilă pe care o înveleşti în folie şi o dai la frigider 30 de minute.

Pentru umplutură, baţi smântâna pentru frişcă cu brânza, zahărul, făina, ouăle şi zahărul vanilat. Aluatul de la frigider îl întinzi într-o tavă tapetată, apoi torni umplutura şi aşezi din loc în loc cireşele. Coci tarta 30-40 de minute, la 180 ºC. După ce s-a răcit, o decorezi cu zahăr pudră.