Tartă cu cremă de brânză şi mac
Dacă ai în casă cremă de brânză, mac şi caise, poţi face rapid această tartă. Iată cum!
Ingrediente pentru tartă cu cremă de brânză şi mac
Pentru blat:
● 100 g unt
● 1 ou ● 50 g zahăr
● 200 g făină
● 1 linguriţă praf de copt
Pentru umplutură:
● 500 g brânză cremoasă
● 1 lingură amidon
● 120 g mac
● 2 ouă
● 150 g zahăr
● 500 g caise
Pentru decor:
● fulgi de migdale
● caise
Cum prepari tartă cu cremă de brânză şi mac:
Pentru blat, amesteci oul cu zahărul, apoi adaugi untul topit. Pui făina amestecată cu praful de copt. Pui aluatul într-o tavă cu pereţii înalţi tapetată şi-l dai la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură, pui macul la înmuiat în apă clocotită 20 de minute, apoi îl treci printr-o sită.
Amesteci brânza cu zahărul, ouăle, amidonul şi cu macul. Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le feliezi. Torni jumătate din umplutura de brânză peste aluat, adaugi caisele feliate şi acoperi prăjitura cu restul de umplutură. Coci desertul 50-60 de minute, la 180 °C. Decorezi tarta cu fulgi de migdale şi cu caise.