Tartă cu felii de gutui
Scorţişoara, ghimbirul şi cuişoarele sunt cele mai bune condimente pentru fructele toamnei. Le poţi folosi pe toate pentruu a prepara un desert absolut delicios, tartă cu pere, gutui şi mere.
De ce ai nevoie pentru tartă
200 g făină de migdale
200 g făină de grâu
100 g amidon
1 lingură praf de copt
1 praf de sare
1 linguriţă scorţişoară
¼ linguriţă pudră de ghimbir
cuişoare, după gust
200 ml suc de portocale
150 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 pară mai mare
1 măr
½ gutuie
1 lingură zahăr brun
Cum se prepară tarta
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Amesteci făina de grâu cu cea de migdale şi cu amidonul, încorporezi praful de copt, sarea, scorţişoara, ghimbirul, zahărul şi cuişoare, după gust. Torni sucul de portocale, esenţa de vanilie şi omogenizezi.
Descojeşti para şi mărul, apoi le dai pe răzătoare şi le încorporezi în aluat. Pui aluatul în tavă, nivelezi şi aşezi deasupra felii de gutui. Presari peste gutui zahăr brun şi dai tarta la cuptor aproximativ o oră, până când trece testul scobitorii.