Tartă cu firimituri, reţeta fără zahăr

Rhubarb cake jpeg

Este incredibil că această delicioasă reţetă de tartă nu conţine nici un strop de zahăr.

Ingrediente pentru tartă cu firimituri

● 5 ouă ● îndulcitor ● 300 g făină

● 4 linguri ulei ● 1 pliculeţ zahăr vanilat

● 1 pliculeţ praf de copt

● 1 praf de sare ● dulceaţă de căpşuni, după gust

● 150 g făină ● 15 g îndulcitor ● 150 g unt

Cum se prepară tarta cu firimituri

Pentru firimituri, amesteci cu mâna făina, untul şi îndulcitorul până când obţii firimituri, apoi le laşi deoparte.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu sare şi cu îndulcitor, după gust. Freci gălbenuşurile cu uleiul până obţii o consistenţă ca de maioneză. Amesteci făina cu praful de copt şi cu zahărul vanilat, apoi încorporezi, alternativ, în albuşuri o lingură de făină, amesteci, una de gălbenuş şi omogenizezi. Procedezi astfel până când termini ingredientele. Răstorni alutul într-o tavă rotundă, tapetată şi îl dai la cuptorul încins 10 minute. Îl scoţi, întinzi peste el dulceaţă, presari firimiturile şi îl mai dai la cuptor până trece testul scobitorii.