Tartă cu prune şi brânză de vaci

tarta cu prune si branza de vaci jpeg

Gustul dulce acrişor al prunelor se poate combina perfect într-o tartă delicioasă şi deloc pretenţioasă. Tarta cu prune şi brânză de vaci este desertul potrivit pentru orice ocazie, indiferent de persoanele pe acre ai de gând să le răsfeţi cu acest desert.

Tartă cu prune şi brânză de vaci - Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină 100 g unt 100 g zahăr 1/2 plic praf de copt 2 linguri smântână 2 ouă esenţă de vanilie

700 g prune

6 linguri de pesmet

5 ouă

400 g brânză de vaci

2 linguri făină

100 g zahăr

esenţă de vanilie

câteva frunzuliţe de busuioc

Tartă cu prune şi brânză de vaci - Cum se prepară

Se frământă un aluat din făină, unt, zahăr, praf de copt, smântână şi ouă şi se lasă la frigider 30 de minute acoperit cu o folie de plastic. Pentru cremă se amestecă brânza cu ouăle, două linguri de făină, zahărul, esenţa de vanilie şi frunzuliţele de busuioc tocate mărunt. Prunele se spală şi se scot sâmburii. Se împarte aluatul în şase bucăţi, se întind şase foi şi se aşază în formele de tarte. Aluatul se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri, după care se presară pesmet şi se aşază prunele tăiate cubuleţe. Deasupra se pune crema de brânză şi se dă la cuptor pentru 45 de minute la foc mic. Şi gata tarta cu prune şi brânză de vaci!