Tartă cu spanac şi brânză feta

tarta cu spanac si branza feta jpeg

Bună pentru micul dejun sau antreu la ocazii festive, tarta cu spanac şi brânză feta va fi pe placul tuturor!

2 căni quinoa fiartă şi răcită

piper negru măcinat

1 ou mare, bătut

Pentru umplutură:

1 linguriţă ulei

1/2 ceapă, tăiată mărunt

150 g spanac

1/2 cană lapte 1% grăsime

sare

piper negru măcinat

1/4 linguriţă boia

4 ouă mari

2 albuşuri

50 g brânză feta, fărâmiţată

Cum prepari tartă cu spanac şi brânză feta:

P entru crustă, preîncălzeşti cuptorul la 375°.

Combini quinoa, piper şi oul într-un bol, amestecând bine. Presezi amestecul pe fundul şi pe pereţii unui vas pentru plăcinte tapetat. Coci la cuptor la 190 grade Celsius 20 minute, apoi laşi să se răcească.

Pentru umplutură: încălzeşti o tigaie neaderentă la foc mediu, pui uleiul şi ceapa şi căleşti 3 minute. Adaugi spanacul, căleşti 3 minute. Iei de pe foc şi laşi să se răcească.

Combini laptele şi următoarele 5 ingrediente într-un castron, amesteci cu telul. Pui spanacul în crustă; torni amestecul de ouă şi lapte peste spanac. Presari brânză feta. Dai la cuptor la 190° 35 minute. Laşi să stea 5 minute, apoi tai în 4 felii.

Sursa: http://www.myrecipes.com/recipe

http://www.myrecipes.com/recipe