Tartă cu spanac şi brânză feta
Bună pentru micul dejun sau antreu la ocazii festive, tarta cu spanac şi brânză feta va fi pe placul tuturor!
2 căni quinoa fiartă şi răcită
piper negru măcinat
1 ou mare, bătut
Pentru umplutură:
1 linguriţă ulei
1/2 ceapă, tăiată mărunt
150 g spanac
1/2 cană lapte 1% grăsime
sare
piper negru măcinat
1/4 linguriţă boia
4 ouă mari
2 albuşuri
50 g brânză feta, fărâmiţată
Cum prepari tartă cu spanac şi brânză feta:
P entru crustă, preîncălzeşti cuptorul la 375°.
Combini quinoa, piper şi oul într-un bol, amestecând bine. Presezi amestecul pe fundul şi pe pereţii unui vas pentru plăcinte tapetat. Coci la cuptor la 190 grade Celsius 20 minute, apoi laşi să se răcească.
Pentru umplutură: încălzeşti o tigaie neaderentă la foc mediu, pui uleiul şi ceapa şi căleşti 3 minute. Adaugi spanacul, căleşti 3 minute. Iei de pe foc şi laşi să se răcească.
Combini laptele şi următoarele 5 ingrediente într-un castron, amesteci cu telul. Pui spanacul în crustă; torni amestecul de ouă şi lapte peste spanac. Presari brânză feta. Dai la cuptor la 190° 35 minute. Laşi să stea 5 minute, apoi tai în 4 felii.