Tartă din cartofi cu usturoi şi parmezan

Nu mai ştii ce să găteşti şi ai nevoie de inspiraţie? Încearcă tarta din cartofi cu usturoi şi parmezan.
Ingrediente pentru tartă din cartofi cu usturoi şi parmezan
3-4 cartofi mari, curăţaţi şi feliaţi rondele
3 linguri unt
100 g parmezan, ras
1 lingură usturoi, zdrobit
1 lingură boia
1 lingură mix de condimente
pătrunjel tocat, după gust
sos de usturoi, după gust
sare
piper
Mod de preparare – Tartă din cartofi cu usturoi şi parmezan
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol, combini untul topit cu parmezanul, usturoiul, boiaua, mixul de condimente, sare şi piper, după gust. Amesteci cartofii cu o treime din această compoziţie.
Aşezi feliile de cartofi unele peste altele în formă circulară. Între straturi adaugi din mixul cu unt topit, având grijă să îţi rămână şi pentru exterior. Dai la cuptor aproximativ 40 de minute. Serveşti cu pătrunjel şi sos de usturoi.