Tarta răcoritoare cu căpşuni. Desertul minune care nu are nevoie de coacere

strawberrymascarpone 88973 16x9 jpeg

De câte ori ţi s-a întâmplat să ai poftă de ceva dulce, dar să renunţi la idee pentru că nu vrei să porneşti cuptorul, mai ales vara? Da, poţi apela la o îngheţată cu succes, dar ce faci când, de exemplu, ai musafiri la cină sau vrei să îi surprinzi cu ceva dulce făcut de tine?

Am găsit reţeta ideală.  Are un blat crocant, apoi o cremă fină, şi deasupra un strat răcoritor şi proaspăt de căpşuni. Sună delicios, aşa-i?

Ei bine, află că această minunăţie poate fi la tine pe masă extrem de repede.

image

Ingrediente pentru tartă răcoritoare cu căpşuni:

2 pachete de biscuiţi (digestivi, populari, de care preferi) nu foarte dulci

100 de grame de unt (aproximativ)

250 de grame de mascarpone

200 ml de smântână lichidă

2 linguri de zahăr pudră

esenţă de vanilie

300 de grame de căpşuni

2 linguri de dulceaţă (opţional poţi folosi gelatină)

Mod de preparare tartă răcoritoare cu căpşuni:

Îţi poţi uşura cu mult munca dacă alegi să foloseşti un blat de tartă gata făcut. Dacă nu, iată cum se prepară blatul:

Pisezi biscuiţii fin şi-i amesteci cu untul topit, până obţii un aluat sfărâmicios dar umed.. Întinzi uniform compoziţia de tarta în tavă şi o laşi la rece 30 de minute sau până pregăteşti crema şi celelalte ingrediente.

Crema de mascarpone se amestecă cu smântâna lichită, cu zaharul pudră şi esenţa de vanilie. Atenţie să nu o bateţi prea tare pentru că se taie. Crema trebuie să fie pufoasă şi îngroşată.

Acum se va aşeza crema peste blatul de tartă şi se va da din nou la rece. Taie căpşunile în jumătate, sau feliuţe, unge-le cu puţină dulceaţă, şi apoi aşează-le peste tartă.

Dacă vrei să laşi deoparte dulceaţa, poţi opta pentru gelatină. După ce ai aşezat fructele pe tartă, se pregăteşte gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se toarnă peste fructe pentru un aspect lucios şi elegant, dar şi pentru a ţine toată tarta la un loc, fără să se destrame.

O pui la frigider şi aştepţi cât de mult poţi înainte să o mănânci.

image