Tort aperitiv cu brânză şi măsline

Tortul este delicios ca şi desert, însă poate fi preparat la fel de simplu şi ca un aperitiv interesant , care va impresiona pe toată lumea.
Tort aperitiv - Ingrediente
300 g pâine integrală 100 g unt 1 legătură ceapă verde 100 g roşii cherry 200 g castraveciori muraţi 50 g măsline negre fără sâmburi 100 g salam uscat 50 g măsline verzi fără sâmburi 150 g şuncă 800 g brânză de vaci grasă 40 g gelatină 100 ml lapte 200 g smântână grasă 1 plic întăritor de frişcă ½ ardei gras roşu sare piper alb măcinat pătrunjel verde piper roşu boabe
Mod de preparare
Aşezi hârtie de copt într-o formă de tort. Fărâmiţezi 2/3 din pâine, o presari în formă şi o coci în cuptorul încins 10 minute, amestecând din când în când. Fărâmiţezi pâinea rămasă şi o amesteci cu untul. Pui amestecul pregătit peste pâinea din formă şi apeşi bine. Dai la rece 45 de minute. Ceapa verde o tai mărunt, iar castraveciorii, salamul şi şunca le faci cuburi. Roşiile le tai sferturi. Păstrezi doi castraveciori şi câteva măsline negre pentru decor. Brânza de vaci o baţi bine până se omogenizează şi o amesteci cu gelatina înmuiată în lapte şi topită. Adaugi toate ingredientele, inclusiv măslinele, şi amesteci. Pui crema pe blatul de pâine din formă, netezeşti bine şi dai 4 ore la frigider.
Baţi smântâna cu întăritorul de frişcă şi condimentezi cu piper alb măcinat şi cu sare. Castraveciorii păstraţi îi tai în formă de evantai sau în felii subţiri, ardeiul gras în triunghiuri mici, iar pătrunjelul verde îl tai mărunt. Decorezi partea de sus a tortului cu smântână bătută, marginile le îmbraci cu pătrunjel verde, iar deasupra mai aşezi măsline, castraveciori şi ardei gras. Presari şi puţin piper roşu zdrobit.
Foto: Profimedia