Tort delicios de vară cu căpşuni

Un desert delicios, tortul răcoritor cu căpşuni este răsfăţul suprem al verii.
Ingrediente pentru tort delicios de vară cu căpşuni
Pentru blat
370 g făină
1 lingură praf de copt
unt
½ linguriţă sare
220 g unt, la temperatura camerei
400 g zahăr
3 ouă
2 gălbenuşuri
300 ml lapte
2 linguriţe esenţă de vanilie
Pentru cremă
700 g smântână
130 g zahăr pudră
250 g cremă de brânză
½ linguriţă esenţă de vanilie
650 g căpşuni, feliate + mai multe pentru decor
Mod de preparare – Tort cu căpşuni
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Ungi 3 tăvi rotunde cu puţin unt şi le tapetezi cu hârtie de copt. Ungi hârtia de copt cu puţin unt şi o presari cu făină. Îndepărtezi excesul. Într-un bol, amesteci făina dată prin sită cu praful de copt şi sarea. Mixezi untul împreună cu zahărul. Încorporezi ouăle şi gălbenuşurile pe rând, apoi adaugi esenţa de vanilie. Combini treptat cu făina şi laptele. Împarţi aluatul în cele 3 tăvi. Dai la cuptor 25-30 de minute sau până când trec testul cu scobitoarea. Laşi la răcit 5 minute înainte de a scoate blaturile cu grijă din tăvi.
Pentru cremă, mixezi smântâna până se umflă şi o amesteci cu o treime din zahăr. O scoţi într-un bol. Mixezi crema de brânză cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie. Încorporezi căpşunile până la omogenizare. Amesteci cu smântâna. Ungi fiecare blat cu crema obţinută în mod egal, le aşezi unul peste altul şi continui cu marginile. Nivelezi şi decorezi cu căpşuni după imaginaţie. Păstrezi la frigider.