Tort „Pădurea neagră”

Tort jpeg

Într-o oră acest tort este gata. Îl poţi încerca fără nicio problemă de ziua ta sau oricând vrei să-i faci familiei tale o surpriză duce. Ce poate fi mai apreciat decât un desert aromat şi plin de cremă?

Ingrediente:

Pentru blat: 200 g făină 200 g zahăr 100 g cacao 450 ml lapte 40 g ulei 1 plic praf de copt

1 kg smântână cu 32% grăsime

300 g zahăr pudră

500 g vişine congelate

50 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci făina cu praful de copt, zahărul şi cacaua. Ulterior torni laptele şi uleiul, treptat. Pui compoziţia într-o formă tapetată cu făină şi dai la cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute, până trece testul scobitorii.

Între timp pui vişinele la scurs. Baţi smântâna la viteză mare aproximatv 3 minute, apoi adaugi treptat zahărul pudră şi continui să baţi până se întăreşte.

După ce blatul s-a răcit, îl tai în trei părţi. Pe prima foaie pui vişinele, acoperi cu frişcă, pui a doua foaie acoperită cu frişca şi pe ultima foaie întinzi restul de frişcă şi ornezi cu ciocolată rasă.

Dai tortul la frigider pentru 1 oră înainte să-l serveşti.

FOTO Guliver/StockFood