Trufe de ciocolată cu coniac

Un desert simplu, trufele de ciocolată cu coniac nu vor rezista prea mult în farfurii.
Ingrediente
200 g ciocolată neagră
2 linguri coniac
80 g făină de migdale
100 g smântână pentru frişcă
ornamente de ciocolată, pentru decor
Mod de preparare – Trufe de ciocolată cu coniac
Topeşti pe baie de aburi smântâna şi o amesteci cu ciocolata neagră mărunţită bine şi făina de migdale. Când ciocolata s-a topit de tot, iei de pe foc şi laşi să se răcească la temperatura camerei. Mixezi amestecul uşor călduţ cu coniacul 4-5 minute.
Dai la rece 5 minute. Mixezi din nou la viteză mare până când compoziţia se deschide la culoare şi are o consistenţă pufoasă. Formezi trufe de mărime potrivită şi le dai prin ornamentele de ciocolată. Dai la rece o jumătate de oră înainte de servire.
Sursa https://www.taste.com.au