Amandină de casă

amandina jpeg

Mmmm...de câte ori nu aţi salivat în faţa frigiderului cu prăjituri din orice cofetărie? Iată ai ocazia să-ţi prepari singur acasă propria amandină, şi asta graţie Anamariei Cristina Cook din Marea Britanie care ne-a trimis această reţetă delicioasă.

Ingrediente pentru amandină

Pentru blat 200 g zahăr 150 g făină 5 ouă 4 linguri cacao 1 linguriţă extract de vanilie 1 plic praf de copt 1 praf de sare

400 g unt

200 g zahăr pudră

3 linguri cacao

200 ml apă

100 g zahăr

3 linguri praf de ciocolată caldă

esenţă de vanilie (sau rom)

150 ml frişcă lichidă

125 g ciocolată amăruie

Mod de preparare pentru amandină

Baţi ouăle, apoi adaugi zahărul. Amesteci făina cu cacaua, sarea şi praful de copt, apoi le adaugi peste ouă. Pui şi esenţa de vanilie. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul preîncălzit 30-40 de minute. Laşi să se răcească.

Pentru sirop, pui la fiert apa cu zahărul, ciocolata caldă şi esenţa de vanilie, doar să dea în clocot.

Pentru cremă, amesteci untul cu zahărul pudră şi cacaua până obţii o cremă omogenă. O dai la frigider să se întărească 10-15 minute. Tai blatul în două foi. Tapetezi tava în care ai

copt cu folie de plastic, aşezi prima foaie şi o însiropezi. Pui cremă, o întinzi şi aşezi a doua foaie. Păstrezi cremă pentru decor. Însiropezi şi cel de-al doilea blat, strângi folia în jurul prăjiturii şi dai la frigider până ce crema s-a întărit.

Pentru glazură, pui frişca lichidă la foc mic şi torni peste bucăţile de ciocolată. Amesteci până obţii o cremă omogenă. Scoţi prăjitura din frigider, o porţionezi, torni 1-2

linguri de glazură peste fiecare amandină şi decorezi cu crema rămasă.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.