Andivele au o aromă deosebită, uşor amăruie, au puţine calorii şi o valoare nutritivă mare. Energizante şi remineralizante, sunt indicate în alimentaţia tuturor. Provin din Belgia, unde au fost cultivate pentru prima dată accidental, acum două secole. Apoi s-au răspândit în restul Europei, iar la ora actua-lă Franţa este cea mai mare cultivatoare de andive. Leguma poartă în alte ţări numele de „cicoare Witloof” sau „cicoare de Bruxelles” şi se obţine din rădăcinile plantei de cicoare, cultivate la întuneric, în pivniţe speciale.

Ingrediente

3 andive mari
500 g ciuperci champignon
300 g piept de pui fiert
3 castraveţi muraţi
2 căţei de usturoi
salata verde
pătrunjel verde
2 linguri ulei
1 lingură zeamă de lămâie
sare
piper
100 g crutoane

Mod de preparare

Tai ciupercile cubuleţe şi le căleşti în puţin ulei. Pieptul de pui şi castraveţii îi tai în cubuleţe mici. Zdrobeşti usturoiul, toci pătrunjelul, adaugi crutoanele şi amesteci toate aceste ingrediente într-un castron. Prepari un sos din ulei, zeamă de lămâie, sare, piper, după gust, şi asezonezi salata.Desfaci frunzele andivelor, le alegi pe cele mai mari, le umpli cu salată, le aşezi într-o tavă unsă cu unt şi le dai la cuptor pentru 5-10 minute. Aşezi andivele umplute pe un platou, le garniseşti cu frunze de salată verde şi crenguţe de pătrunjel şi le serveşti imediat.

Loading...