Nu-i legumă mai puţin „pretenţioasă” ca vânăta. De multe ori nu trebuie nici măcar să o descojeşti, ci doar să o speli, iar de pătruns, se pătrunde imediat. Iată câteva sugestii, tocmai bune să înlocuiască clasica salată de vinete!

Pregătire: 30 minute
Coacere: 15 minute
Prăjire: 15 minute
Dificultate: 1

Ingrediente

6 vinete
1 ardei gras verde
1 ardei gras roşu
4 ardei capia roşii
500 g telemea
200 g porumb din conservă
1 linguriţă zahăr
2 linguri unt
2 linguri ulei
sare
piper

Preparare

1. Speli vinetele, le tai codiţele şi pe patru dintre ele le tai pe jumătate, dar nu de tot. Pe celelalte două le cureţi de coajă, le tai cubuleţe, le dai cu sare şi le laşi la scurs într-o strecurătoare.

2. Ardeii capia îi speli şi îi cureţi de seminţe. Ardeii graşi îi cureţi şi-i tai cubuleţe. Aşezi vinetele şi ardeii capia într-o tavă unsă cu ulei şi îi dai la cuptor pentru 15 minute, până ce se înmoaie.

3. Într-o tigaie, topeşti untul, pui zahărul şi cubuleţele de vinete şi de ardei gras. Le laşi pe foc până ce se înmoaie, adaugi porumbul, sare, piper şi mai laşi 5 minute. Opreşti focul şi laşi la răcit.

4. Scoţi vinetele şi ardeii capia de la cuptor şi îi dai la răcit. Ardeii capia îi cureţi de coajă şi îi tai pe jumătate, dar nu de tot. Aşezi pe felia de vânătă un ardei capia, telemea fărâmiţată sau rasă şi 2-3 linguri din compoziţia cu porumb. Decorezi cu frunze de pătrunjel verde.

Loading...