Omletă la cuptor cu mazăre şi somon afumat
La micul dejun sau pur şi simplu într-o dimineaţă târzie de weekend, această reţetă îţi va face ziua mai bună. Încearcă omleta la cuptor cu mazăre şi somon afumat pentru un gust rafinat dat de o masă sănătoasă şi săţioasă.
Ingrediente pentru Omletă la cuptor cu mazăre şi somon afumat
- 200 g somon afumat
- 250 g mazăre din conservă
- 6 ouă
- ceapă verde
- capere
- ulei de măsline
- sare şi piper
- pătrunjel
Mod de preparare Omletă la cuptor cu mazăre şi somon afumat
Foloseşte o tigaie, pune în ea o lingură de ulei, taie ceapa mărunt şi căleşte-o alături de jumătate din cantitatea de somon. Adaugă sare, piper şi pătrunjel după gust.
Separă ouăle şi toarnă gălbenuşurile peste amestecul călit în tigaie, alături de mazărea scursă bine.
Într-un bol, albuşurile se bat spumă şi se încorporează în celălalt amestec.
Foloseşte o tavă rotundă şi tapetează cu hârtie de copt. Adaugă compoziţia şi pune la cuptor 30 de minute.
Când omleta este gata, se lasă câteva minute la răcit, se scoate din tavă şi se serveşte cu restu de somon lângă.
Poftă bună!