Ouă umplute, scufundate în maioneză cu smântână

2 shutterstock 1611549895 jpg jpeg

Nu există aperitiv pentru masa festivă care să nu cuprindă şi delicioasele ouă umplute cu pate. De data aceasta, însă, îţi propunem o retetă inedită de ouă umplute scufundate într-un sos de maioneză cu smântână şi muştar. Sunt delicioase şi pot fi servite alături de celelalte preparate pe care le găteşti pentru masa de Revelion, de exemplu.

Ingrediente pentru Ouă umplute, scufundate în maioneză

  • 10 ouă
  • 200 pate. după preferinţă
  • 150 ml smântână
  • 300 ml ulei
  • 1 linguriţă muştar

Mod de preparare Ouă umplute, scufundate în maioneză

Ouăle se fierb tari, cel puţin 10 minute, pentru ca gălbenuşul să nu fie moale. Se curăţă şi se taie în două, după care se scot gălbenuşurile. Acestea se sfărâmă cu o furculiţă şi se amestecă cu pateul, iar umplutura se adaugă cu ajutorul unei linguriţe în jumătăţile de ou. Ineditul reţetei este dat de sosul pe care îl vei prepara pentru a finaliza reţeta. 

Maioneza se face normal, dintr-un ou crud şi o linguriţa de muştar, peste care torni uleiul în fir subţire. Asezonezi cu sare, piper şi zeamă de lămâie. După ce adaugi treptat uleiul şi se îngroasă amestecul, adaugă smântâna. Amestecul obţinut se pune într-un vas în care se "scufundă" oulăle umplute. Se poate adăuga verdeaţa prospătă pentru un plus de aromă. Se servesc cu cu sosul de smântână. Le decorezi după preferinţă!

FOTO Shutterstock