Rulouri din foi de lasagna umplute cu ricotta şi spanac
După perioade în care ai gătit şi consumat carne în exces, reţetele cu legume şi brânzeturi sunt ideale pentru ca organism. Ce zici de nişte rulouri cu ricotta şi spanac? Sunt delicioase şi se preparara foarte uşor cu foi de lasagna. O încerci?
Ingrediente pentru Rulouri din foi de lasagna umplute cu ricotta şi spanac
- 1 un pachet de foi pentru lasagna
- 200 g spanac tocat, congelat
- 200 g brânza ricotta
- 200 g mozzarella rasă
- 100 g parmezan
- 1 ou
- 1 căţel de usturoi
- ierburi aromate
- sos de roşii
- piper
- sare
Mod de preparare Rulouri din foi de lasagna umplute cu ricotta şi spanac
Scanacul de decongelează, se scurge foarte bine şi se amestecă bine cu ricotta, parmezanul, oul, usturoiul strivit şi ierburile aromate. Se adaugă sare şi piper după gust.
Într-o tavă, pune hârtie de copt şi încinge cuptorul. Între timp, taie pe jumătate foile de lasagna, pune pe fiecare amestecul obţinut şi rulează-le. Pune-le în tava pregătitvă în prealabil, adaguă sosul de roşii peste ele şi mozarella. Acoperă cu o folie de staniol şi bagă la cuptor timp de 20 de minute. Scoate tava, îndepărtează folia şi mai lasă câteva minute pentru ca mozarella topită să capete o culoare aurie.
FOTO Shutterstock