La antricotul cu sos de roşii, recomand un Merlot tânăr, fructat (de preferat să fie acelaşi vin folosit la sos), aromele şi gustul acestuia echilibrând multitudinea ingredientelor peste care domină antricotul de vită. Dacă e roşu... e roşu!

Ingrediente

700 g antricot de vită
100 ml vin roşu
2 morcovi
1 ceapă
½ ţelină
500 ml suc de roşii
frunze de dafin
măsline
2-3 linguri ulei
100 ml apă
sare
piper

Mod de preparare

Tai antricotul de vită felii, pe fibră, şi le prăjeşti pe fiecare parte în ulei încins până se rumenesc. Razi morcovii şi ţelina prin răzătoarea mică şi toci ceapa. Scoţi antricotul din tigaie şi sotezi ceapa şi legumele. Amesteci sucul de roşii cu vinul şi cu apa, şi-l torni în tigaie, adaugi sare şi piper după gust şi foile de dafin, apoi pui carnea. Ţii la foc mic, până ce furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Serveşti mâncărica, după preferinţă, cu măsline feliate.

Loading...
Evaluează articolul