Ne pregătim de sărbătoarea celor care se iubesc şi avem o serie de reţete care mai de care mai apetisante, mai gustoase. Acest antricot de vită la cuptor este reţeta perfectă pentru cina din Ziua Îndrăgostiţilor. Dar nu numai. Este ideală şi pentru musafiri, sau, de ce nu, într-o seară obişnuită, fără o ocazie specială.

Antricot de vită la cuptor - Ingrediente (5 porţii)

1 kg antricot de vită
1 ceapă
1 ardei gras roşu
3 linguri ulei
2 morcovi
1 ceaşcă apă
100 g unt
1 căpăţână usturoi
200 g roşii cuburi în suc propriu
150 ml vin alb sec
2-3 crenguţe de rozmarin
sare
piper

Antricot de vită la cuptor - Mod de preparare

Speli carnea de vită, o asezonezi cu sare şi piper, o ungi cu o lingură de ulei şi o laşi măcar două ore la frigider, dacă nu peste noapte, pentru a se frăgezi. Între timp, pregăteşti umplutura. Mărunţeşti ceapa şi ardeiul, apoi le pui la călit într-o altă lingură de ulei. Adaugi morcovii tăiaţi cubuleţe şi stingi cu puţină apă. Fierbi totul 15 minute, apoi dai la răcit.

Pe antricot pui amestecul de legume, după care îl rulezi şi-l legi cu sfoară. Într-o tigaie, topeşti untul, adaugi uleiul rămas, apoi rulada. O rumeneşti bine pe toate părţile.

Într-o tavă înaltă, aşezi rulada împreună cu usturoiul tocat, pulpa de roşii şi sosul rămas în tigaie. Tai crenguţele de rozmarin şi le pui peste antricot. Bagi tava în cuptorul încins în prealabil şi o laşi 20 de minute la foc iute şi alte 30 de minute la foc domol. După primele 20 de minute, stropeşti rulada cu vin. După aceea, la fiecare 5-10 minute, deschizi cuptorul pentru a stropi rulada cu sosul care o înconjoară, ca să nu se usuce.

Loading...