Dovleceii sunt unul dintre ingredientele-vedetă ale verii, iar dacă ţi-ai dorit să petreci puţin timp în bucătărie, vei vedea cât de repede se prepară acest aperitiv cu brânză şi dovlecei. Încearcă şi tu reţeta şi te vei convinge!

Ingrediente

3 dovlecei
300 g brânză de capră
250 g smântână
4 ouă
sare
piper
mentă
3 linguri de ulei

Mod de preparare

Speli dovleceii, le cureţi cotoarele şi-i usuci. Pe doi dintre ei îi tai fâşii cu curăţătorul de legume, iar pe al treilea cubuleţe. Fâşiile de dovlecei le opăreşti o jumătate de minut în apă cu sare, iar cubuleţele le căleşti în ulei încins. Le laşi deoparte.

Separat, baţi ouăle cu smântâna, adaugi brânza fărâmiţată şi potriveşti de sare şi piper. Pui în compoziţie şi dovleceii tăiaţi cubuleţe, amesteci uşor, să nu-i zdrobeşti.

Tapetezi o tavă şi aşezi fâşiile de dovlecei. Pui dovleceii şi pe margine, lăsându-i să atârne şi în afara ei. Torni compoziţia de brânză şi acoperi cu fâşiile care atârnă. Dacă-ţi mai rămân fâşii, le poţi pune deasupra terinei. Dai la cuptor pentru 40 de minute. Poţi orna, dacă vrei, cu mentă proaspătă.

Loading...
Evaluează articolul