Ingredientul de baza pentru unele preparate poate fi ingredientul-vedetă în acest aperitiv.

Ingrediente

Pentru blat
6 ouă
200 g făină
½ linguriţă sare
1 ceapă, tăiată julien

Pentru decor
3 cepe roşii
200 g brânză rasă
150 g şuncă afumată
sos de iaurt, opţional

Mod de preparare

Pentru aluat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu sarea, folosind un tel, 20 de minute. Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în gălbenuşuri, alternativ, cu făina. La sfârşit, adaugi în aluat ceapa. Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară tapetată şi o dai la cuptorul încins, 20 de minute.

Între timp, tai şunca fâşiuţe şi le rumeneşti uşor într-o tigaie. Adaugi cepele roşii tăiate după preferinţă şi le amesteci uşor. Laşi compoziţia deoparte, să se răcească.

Scoţi tava din cuptor, presari brânza şi ceapa amestecată cu şunca şi mai laşi 15-20 de minute să se rumenească. Serveşti aperitivul, dacă vrei, cu sos de iaurt.

Loading...