Dacă vrei să mănânci ceva gustos, prepară şi tu reţeta chefului Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click! Poftă bună! - ardei umpluti cu carne“.

Ai nevoie de

9 ardei graşi
250 g carne porc
250 g carne vită
150 ml vin alb
3 cepe
3 căţei usturoi
4 ouă
1 linguriţă chili
cimbru
15 ml ulei
200 g smântână

Pentru sosul roşu

15 ml ulei
500 g roşii în bulion
3 căţei usturoi
1 linguriţă chili
sare
piper
5 fire busuioc

Tai mărunt ceapa şi usturoiul. Încingi uleiul într-o tigaie şi le pui la călit. Când ceapa a devenit sticloasă adaugi carnea de vită şi de porc, dai focul mai tare şi amesteci până când se rumeneşte.

Între timp toci cimbrul, după gust, şi îl adaugi în carne, amesteci şi asezonezi cu sare şi piper. Când carnea este aproape gata torni vinul alb, mai laşi câteva minute şi opreşti focul. O pui într-un vas şi o amesteci cu ouăle bătute.

Speli ardeii, le scoţi codiţa (pe care o păstrezi), îi cureţi de seminţe şi îi umpli cu carne. Le pui capace din codiţele păstrate. Îi aşezi într-o tavă, îi mai stropeşti cu puţin ulei şi dai tava la cuptorul încins pentru 30 de minute.

Între timp pregăteşti sosul de roşii. Torni uleiul într-o tigaie şi adaugi căţeii de usturoi zdrobiţi foarte bine, 1 linguriţă de chili, roşiile în bulion, sare, piper şi cinci fire de busuioc tăiat fin. Amesteci şi torni sosul într-un bol.

Acesti ardei umpluti cu carne se servesc cu sos de roşii şi cu smântână.

Supa groasa de pui

Friptura de pui in stil toscan

Piept de pui si legume gratinate

- See more at: //clickpoftabuna.ro/retete-cu-carne/rulouri-cu-pui/index.html?preview=true&preview_id=30990&preview_nonce=648c192a9c#sthash.uGZ8LeDl.dpuf

Loading...