Cea mai bună mâncare pentru o zi de vară de duminică!

Ingrediente

8 ardei graşi roşii potriviţi ca mărime
150 g orez
1 lingură pesmet
100 g stafide
2 ciuperci
1 ceapă
4 linguri ulei
1 lingură ­muguri de pin (opţional)
cimbru verde sau uscat
sare
piper

Preparare

Căleşti ceapa în ulei bine încins, adaugi orezul spălat şi scurs ­bine şi continui călirea până când ceapa devine sticloasă, iar orezul începe să se rumenească. Adaugi ciupercile tăiate mărunt şi după două minute pui o ­cană de apă caldă şi laşi să fiarbă, la foc mic până se înmoaie orezul, apoi dai vasul deoparte să se răcească. În amestecul de ceapă, orez, ciuperci, adaugi stafidele spălate în apă caldă şi scurse, pesmetul, mugurii de pin (opţional), cimbru, sare şi piper, după gust. Scoţi cotoarele şi seminţele ardeilor, îi umpli cu compoziţia de orez şi îi aşezi într-o formă termorezistentă. Adaugi o cană de apă caldă, îi stropeşti cu ulei şi îi introduci la cuptor pentru circa 30 de minute, până scade bine zeama. Îi serveşti calzi sau reci.

Loading...
Evaluează articolul