Dacă te-ai săturat de carne în tot felul de preparate, poţi încerca această reţetă de ardei umpluţi cu orez şi ciuperci. Este foarte delicioasă şi poţi înlocui anumite ingrediente cu unele care îţi sunt pe plac. Pentru a fi şi mai atrăgători, poţi folosi ardei de diverse culori.

Ardei umpluţi cu orez şi ciuperci - Ingrediente

500 g ciuperci tăiate pe lung
6 ardei graşi
1 ceapă tocată
3-4 căţei de usturoi pisaţi
3 bucheţele de broccoli
1 ardei verde tăiat cubuleţe
100 g brânză de soia, rasă
sare
piper
ulei
100 g orez
1 cutie porumb

Ardei umpluţi cu orez şi ciuperci - Mod de preparare

Ardeii îi speli, le tai cotoarele, pe care nu le arunci. Îi cureţi de seminţe şi îi laşi la scurs cu gura în jos. Căleşti ceapa, o ţii până devine sticloasă. Dai cu sare şi piper şi pui usturoiul. Sotezi câteva minute să se combine aromele şi adaugi ciupercile şi orezul spălat. Când scade apa lăsată de ele, sotezi şi bucăţelele de broccoli cu ardeiul verde, apoi opreşti focul.

Umpli ardeii cu acest amestec, pui brânza de soia, boabele de porumb scurse şi îi dai la cuptor până când legumele se gratinează. Acoperi cu codiţa păstrată şi poţi servi.

Ardei umpluţi cu carne de vită şi porc

Cea mai simplă reţetă de ardei umpluţi

Ardei umpluţi cu salată de vinete şi ţelină

Loading...