Dacă vrei să pregăteşti conserve pentru la iarnă, weekendul acesta se anunţă a fi unul tocmai potrivit.

6 borcane
4 ore
Dificultate medie

Ingrediente

4 kg ardei capia
1 varză albă medie
3 morcovi
1 rădăcină hrean
tije mărar
3 l apă
500 ml oţet vin alb
3 linguri sare grunjoasă neiodată
foi de dafin
boabe de piper

Mod de preparare

Speli ardeii, le scoţi capacele şi seminţele şi eventual îndepărtezi membranele din interior. Speli varza, în dai deoparte primele frunze şi o toci mărunt. O freci cu o mână de sare şi o laşi să se înmoaie vreo 3 ore. Între timp speli borcanele şi le sterilizezi în cuptor. Cureţi morcovii şi-i dai prin răzătoarea mare. Amesteci varza cu cu morcovii şi boabele de piper.

Pui la fiert într-o oală apa cu oţetul, cele 3 linguri de sare, frunzele de dafin şi boabe de piper şi ţii până se dizolvă sarea.

Rădăcina de hrean curăţată şi tăiată bastonaşe o pui pe fundul borcanelor împreună cu 2-3 tije de mărar.

Umpli ardeii cu amestecul de varză, având grijă ca din când în când să îndeşi compoziţia, pentru a nu rămâne spaţii goale. Aşezi ardeii în borcan, cu faţa în sus, şi torni apa cu oţetul. Ai grijă ca sub borcan să pui o lamă de cuţit pentru ca acesta să nu crape din cauza fierbinţelii apei.

După ce ai umplut toate borcanele, mai aşteaptă 10 minute înainte de a le sigila cu capace, deoarece s-ar putea să mai fie nevoie să adaugi apă şi oţet. Le laşi să se răcească la temperatura camerei, după care le de aşezi într-un loc răcoros.

sursa foto: Profimedia

Loading...