Orice legumă se poate pune la murat. De la pepeni verzi, gogonele, gogoşari, conopidă până la struguri şi ciuperci. Reţetele diferă!  Astăzi vă prezentăm ardei umpluţi cu varză.

Ingrediente:

5 kg ardei graşi, 3 verze mijlocii,1 kg morcovi

1 l oţet , 3 linguri cu sare pentru murături

3 linguri apă, 1 linguriţă piper boabe

cimbru uscat

5 kg opintici

3 l apă

3 linguri cu vârf de sare grunjoasă pentru murături

 Mod de preparare:

 Tai cotoarele ardeilor, le scoţi seminţele, îi speli şi îi pui la scurs. Varza o tai fideluţă, iar morcovii îi dai pe răzătoare. Freci morcovii şi varza cu puţină sare şi cimbru. Speli borcanele şi le laşi la scurs. Pui la fiert oţetul, apa, sarea şi piperul. Laşi câteva clocote. Umpli ardeii cu varză şi morcovi şi îi potriveşti în borcane.

Pui sub borcanele de sticlă cuţite, ca să nu se spargă, şi torni zeama fierbinte. Închizi ermetic şi fierbi borcanele într-un vas mare cu apă clocotită.

Dificultate medie

Timp de preparare: 1 h

Loading...
Evaluează articolul