Aripioare crocante de pui la cuptor. Se pretează excelent într-o seară cu prietenii, alături de o bere rece sau chiar un şpriţ de vin cu gheaţă.

Ingrediente pentru aripioare crocante de pui la cuptor:


aprox. 1.5 kg aripioare de pui  tăiate în două,
2 linguriţe de unt nesărat, topit,
sos iute tip barbeque,
brânză cu mucegai sau caşcaval topit,
1 lingură praf de copt,
2 linguriţe de sare,
morcovi şi ţelină pt servire.

Mod de preparare aripioare de pui, crocante la cuptor:


    Amestecă sarea şi praful de copt întru-n castron mare, peste care pune aripioarele de pui şi balansează bine vasul astfel încât carnea să fie bine acoperită. Pune  o folie de plastic peste vas şi lasă la rece timp de 2 ore.


     Acoperă grătarul cuptorului cu folie de aluminiu pentru a evita lipirea cărnii şi apoi încălzeşte cuptorul la 180°C. Aşează aripioarele una lângă alta pe toată suprafaţă grătarului şi lasă-le între 75 şi 90 de minute menţinând aceeaşi temperatură de 180°C, până acestea devin rumene şi crocante.

  În prealabil amestecă untul cu sosul barbeque întru-n caston şi pune apoi aripioarele agitând castronul până acestea se acoperă perfect. Aranjează un platou cu ţelină şi morcovi peste care aşează carnea alături de un bol cu brânză topită.

Loading...